ЯКУ СЕКРЕТНУ "ЗБРОЮ" ВИКОРИСТОВУЮТЬ ЛЮКС ГОТЕЛІ ДЛЯ ЗАМАНЮВАННЯ ГОСТЕЙ?

Багато розкішних готелів докладають зусиль, щоб залучити гостей, вдаючись до спеціально розроблених ароматів, які присутні у вестибюлях і в публічних зонах, щоб тонко впливати на настрій гостей.

Розглянемо один з готелів, рекомендованих Forbes Travel Guide, - Vdara Hotel & Spa, який заманює вас ароматом зеленого фіга (інжиру) у вестибюлі, в той час як спа зона Spa & Salon Vdara наповнена приємним запахом грейпфрута.
Готельна індустрія "капіталізує" аромамаркетинг і використовує здатність запаху миттєво викликати спогади і певні емоції на благо свого бренду.

Більшість великих міжнародних готельних мереж, у тому числі Sofitel, Le Meridién і The Ritz-Carlton, давно поширюють свої унікальні аромати широко в своїх готельних комплексах, але більш локальні бренди почали також приділяти особливу увагу аромату. Фактично, багато хто з них зробили наступний крок у популяризації свого ексклюзивного аромату і почали продавати аромат готелю в спреях, паличках і свічках для гостей готелю.

Наука підтримує інвестиції в аромат, який безпосередньо звертається до лімбічної системи мозку, області, яка обробляє спогади та емоції, за словами Саймона Харропа, генерального директора Brand Sense, агентства, яке консультує компанії про те, як комплексно досягти споживачів у всіх каналах. Оскільки аромати, як показують, викликають особливі почуття - як лаванда з релаксацією-емоції завжди відіграють ключову роль, коли справа доходить до встановлення переваг бренду, говорить Харроп. Це пояснює, чому готельні мережі з великими іменами прагнуть використовувати фірмові аромати.

Готельєри вірять, що запахи цих ароматів змусять гостей асоціювати бренд готелю з позитивними спогадами та емоціями, підсилює бренд і спрощує повторні продажі. "Можливо, деревний тютюновий аромат краще підходить для чоловічого клубного готелю, обставленого темним деревом і шкірою, в той час як більш легка, квітково-цитрусова суміш буде працювати краще для просторого садового готелю і спа-салону», — говорить Дженніфер Дубліно, операційний директор інституту маркетингу ароматів. Наприклад, ті, хто розробляв запах для готелю Mandarin Oriental, черпали натхнення з імені готелю і тому будували букет аромату навколо нотки мандарина.

Відомий готельєр Ян Шрагер замовив відомому творцеві ароматів Le Labo в Нью-Йорку придумати аромат готелю Gramercy Park. Засновник Le Labo Фабріс Пенот і його партнер відвідали готель для пошуку напрямку арома композиції ще на етапі будівництва готелю. Дует зрозумів, що камін був центральним елементом у вестибюлі і відобразив це в основі аромату, який поєднував запах дерева і легкі відтінки шкіри. Цей ексклюзивний аромат пізніше ліг в основу фірмової свічки під назвою Cade 26. За ціною 90 доларів свічку можна придбати в готелі Gramercy Park.


Рекомендовані статті
Дізнайтеся, який аромат підходить вашому бізнесу
і протестуйте його
безкоштовно 7 днів