Привертайте увагу відвідувачів — ароматизуйте спортивні клуби, фітнес-центри й тренажерні зали
Аромат дозволяє обігнати конкурентів на будь-якій дистанції. Скористайтеся цією перевагою — ароматизуйте локацію для занять спортом. Це може бути фітнес-центр, йога студія і навіть цілий спортивний комплекс.
Спортзал — місце тренувань, він став невіддільною частиною способу життя для багатьох. Для більшості сучасних фітнес-клубів характерний доброзичливий і професійний персонал, сучасні тренажери та обладнання, професійні тренери й індивідуальні програми тренувань. Щоб якось виділиться серед інших конкурентів, використовуйте ароматизацію простору, яка є багатофункціональним інструментом. Про це та інші переваги ароматів для спортивних комплексів ми розповімо в цій статті.

Використання аромамаркетингу у сфері спортивних послуг зараз дуже актуально. Адже тренд на здоровий спосіб життя і регулярні заняття спортом як ніколи зараз на піку популярності. З кожним місяцем кількість тренажерних залів зростає, що значно посилює конкуренцію.
Тому власникам таких бізнесів важливо зробити акцент на клієнтоорієнтований підхід, коли відвідувачі максимально комфортно почувають себе в закладі. У будь-якому місці людина завжди оцінює аромат — свіжість повітря. Як же впоратися з запахами поту, тренажерів і т.п., які є невіддільна складовою спортивних приміщень.

Аромамаркетинг для фітнес-центрів є одним з найважливіших елементів. Цілеспрямована ароматизація зон в спортивних комплексах за допомогою спеціальних якісних ароматичних композицій позитивно впливає на відвідувачів, поліпшуючи настрій і самопочуття.
Популярні й ефективні запахи для фітнес-центрів
Найчастіше для приміщень для занять спортом, роздягалень та інших зон, підходять ароматичні композиції, в складі яких є:
  • Трав'яні ноти
    Ці запахи активізуючі, які ідеально підходять для зон, де відвідувачі займаються фізичними навантаженнями. Також трав'яні ноти мають заспокійливу дію і найкраще використовуються в зонах, де увага приділяється розслаблюючим практикам.
  • Цитрусові
    Дуже добре справляються з пригніченням неприємних запахів
  • Чайні
    Використовуються для створення довіри і захищеності
  • Морські
    Асоціюються з літом, романтикою і відпусткою. Заняття спортом в приміщеннях з такими ароматами приносять одне задоволення
  • Фруктово-ягідні
    Це переважно свіжі запахи, які стимулюють до заняття спортом (яблуко, манго, кавун)
Вибір аромату в залежності від зони спортивного комплексу
Весь секрет успішного аромамаркетингу — правильно підібрати аромат і правильно ароматизувати певні локації:

  • роздягальні — перед заняттями або після занять відвідувачів повинен супроводжувати свіжий запах. Берегомет та м'ята, фрукти і цитрусові освіжають повітря, нейтралізує неприємні запахи (поту, чужих дезодорантів і т.п.). Вони також сприятливо впливу на нервову систему, заспокоюючи після важких тренувань;
  • карді озона, тренажерний зал, танцювальний зал — тут бадьорості відвідувачам додадуть свіжі лісові та трав'яні аромати, енергійні цитрусові;
  • зали для йоги — сприяю релаксу і медитації аромати лаванди, м'яти та зеленого чаю;
  • морські аромати — хороший варіант для басейнів морські аромати, які допомагають нейтралізувати запахи вогкості та хлорки;
  • кафе — після занять ненав'язливо запросять відвідувачів підкріпиться аромати кави, випічки та фруктів.
      ВАЖЛИВО
      Професійне обладнання для ароматизації Scentair дозволяє рівномірно розподіляти аромат і регулювати його інтенсивність, щоб аромати не були надто нав'язливі і цим не втомлювали.
      Погані запахи в спортзалах і їх нейтралізація
      Проблема неприємних запахів в тренажерних залах і фітнес-клубах відома не тільки їх власникам, але і відвідувачам. Місця, де неприємно пахне потом, специфічним запахом від тренажерів, хлоркою з басейнів, вогкістю і т.п., можуть викликати у клієнтів відторгнення. Головне завдання власників такого бізнесу — створити приємне простір, в якому клієнтам буде комфортно займатися спортом.
      Устаткування Scentair для ароматизації приміщень
      Наша компанія використовує одне з кращих у світі обладнань, лідера аромамаркетингу — компанії Scentair. Залежно від зон ароматизації підбираються відповідні пристрої:
      • для локальної ароматизації найчастіше використовуються пристрої невеликої потужності (роздягальні, ресепшен);
      • для загальної ароматизації простору великої площі використовується більш потужні пристрої, які поширюють аромат за допомогою системи кондиціонування.

      Заряд бадьорості і чудовий настрій відвідувачів — підсумок грамотної ароматизації фітнес-центру
      Спортивний центр залишить після себе приємні спогади, це місце стане тим, куди захочеться повертатися. У цьому допоможуть правильні аромати. За допомогою професійної ароматизації можна значно полегшити розв'язання проблеми залучення нових клієнтів та утримання їх. Достатньо наповнити простір прекрасними ароматами:

      • 89% відвідувачів спортивних залів відзначають, що їх настрій поліпшується, якщо вони займаються спортом в ароматизованих місцях;
      • зниження психологічної втоми і допомогу у відновленні після навантажень;
      • випробувавши приємні емоції, клієнти будуть повертатися, щоб знову відчути ці приємні відчуття;
      • на 8-12% збільшилися продажі в фітнес-клубах (згідно з дослідженнями), де використовувалася ароматизація;
      • нейтралізація неприємних запахів, які можуть викликати відторгнення відвідувачів.

      ScentAir почав глобальну співпрацю з Snap Fitness
      Провідна світова фітнес-компанія, запускає нову ініціативу, щоб надихнути учасників і підвищити рівень своїх тренувань за допомогою нового аромату ScentAir. Команда ScentAir створила спеціально для Snap Fitness правильні аромати для створення бадьорять відчуттів, які стимулюють, але заспокоюють під час стресу.

      ScentAir — партнер Snap Fitness. Компанія ароматизує їх фітнес-центри по всьому світу (понад 20 країн). ScentAir розумно та ефективно пропонує парфумерні рішення, що відповідають потребам місцевого бізнесу і відповідають їм за допомогою послуг світового класу.

      Наша компанія є офіційним дистриб'ютором ScentAir в Україні. Ми з радістю наповнимо ваші спортивні комплекси ароматом, який буде супроводжувати відвідувача від входу і посилить почуття гостинності для учасників, підніме настрій.

      Midsun допоможе підібрати з наявної величезної колекції або створить унікальний аромат, який стане невіддільною частиною вашого бренду. Крім ароматизації, підбору ароматів нейтралізаторів неприємних запахів, ми пропонуємо нашим клієнтам спеціальне обладнання для іонізації повітря, яке очищає повітря, наповнюючи його корисними іонами.

      Рекомендовані статті
        Дізнайтеся, який аромат
        підходить Вашому бізнесу,
        і протестуйте його
        безкоштовно 7 днів.