Error get alias
Error get alias
Error get alias
Error get alias
Error get alias
ЯК БРЕНДИ СТВОРЮЮТЬ «ВАУ» ДОСВІД: МУЛЬТИСЕНСОРНИЙ ДОСВІД, ЯКИЙ ПРИВАБЛЮЄ КЛІЄНТІВ.

Інтернет-ритейл наповнив клієнтів інформацією. Споживачі можуть робити покупки, говорити про бренди та взаємодіяти з ними через більше каналів, ніж будь-коли раніше. Хоча доступ до споживачів знаходиться на високому рівні, бренди можуть потонути в морі інформації. Отже, як маркетологи можуть виділити свої бренди і привернути увагу?


Активуйте почуття своїх клієнтів - навіть нюх.

Ви, мабуть, цікаво, чому важливо використовувати всі свої почуття в маркетингу.


Активна участь у недооцінених почуттях робить бренди більш привабливими для споживачів.

За словами Мартіна Ліндстрома, автора "BRAND sense: Sensory Secrets Behind the Stuff We Buy", статистика показує, що при прийнятті рішення про покупку існує лише невелика різниця в оцінці, і вона заснована на почуттях. Всі п'ять почуттів однаково важливі для нашого сприйняття світу і тому однаково важливі для того, як бренди спілкуються з нами.

Зрештою, сенсорний досвід – це стратегія мобілізації почуттів та емоцій. Що більше почуттів ви можете використовувати одночасно, тим більше клієнтів почуватимуться пов'язаними з вашим брендом.

За допомогою технологій бренди можуть краще контролювати взаємодію своїх клієнтів за допомогою мультисенсорного маркетингу та надавати особливий досвід у ключових місцях та періодах.

Більшість брендів вже орієнтовані на маркетинг, орієнтований на візуальні та слухові подразники. З огляду на два основних почуття, компанії повинні віддавати перевагу ароматам.


Чому аромат?

Аромат, мабуть, самий невикористаний в маркетинговому світі, що є величезним упущенням! Як один з наших найдавніших і примітивних почуттів, запах передає те, що слова і навіть зображення часто не можуть передати.

У порівнянні з іншими нашими почуттями, нюх безпосередньо пов'язаний з лімбічною системою мозку. Лімбічна система відповідає за обробку спогадів, емоцій і поведінки. Досвід, отриманий через лімбічну систему, може глибоко вплинути на нас на підсвідомому рівні. Ось чому ми пам'ятаємо запахи довше, ніж те, що ми чули або бачили.

Нюхові стимули можуть допомогти поліпшити атмосферу і задавати тон у вашому бізнесі, щоб передати повідомлення вашого бренду. Навіть у важкі часи розумно віддати перевагу запаху як обов'язковому маркетинговому елементу. Він служить критерієм для постійних клієнтів і зміцнює зв'язки зновими клі, що дуже важливо в складні періоди для вашогобізнесу.


Мультисенсорний досвід в реальному світі

Використання сили почуттів може збагатити будь-який досвід. Австралійська виставкова компанія Grande Experiences змінила традиційний пасивний спосіб оцінки мистецтва. Їх команда створила повноцінний мультисенсорний досвід на своєму мобільному світовому ярмарку Van Gogh Alive.

Для мене було честю співпрацювати з Grande Experiences, створюючи унікальний «нюховий бренд» для виставки. Їх команда вибрала ScentAir в якості свого парфумерного партнера для нашоїздатності забезпечити постійну присутність аромату незалежно від того, де виставка залишилася в світі, і для наших суворих глобальних стандартів безпеки.

Бренди зрозуміли, що мультисенсорна взаємодія відкриває безмежні можливості для клієнтського досвіду.

Оскільки ароматичний маркетинг стає все більш популярним для підвищення його ефективності, бренди впроваджують ароматмаркетинг під час спеціальних рекламних проектів, таких як спливаючі магазини, сезонні заходи, розваги, мистецтво тощо.

Ви знаходжу цей зміст цікавим? Не забудьте сподобатися та поділитися на всіх ваших улюблених платформах соціальних мереж.

Якщо ви готові дізнатися, що ароматмаркетинг може зробити для вашого бізнесу, зверніться за порадою до експертів.


Рекомендовані статті
Дізнайтеся, який аромат підходить вашому бізнесу
і протестуйте його
безкоштовно 7 днів