Бізнес-аромат для посилення зв'язку з клієнтами
За словами Білла Гейтса, якщо вас немає в інтернеті, то ви не існуєте.
Щодня кількість інтернет-магазинів зростає і присутність бізнесу в інтернеті — це маст-хев. Також в розвиток рітейлу в інтернеті внесла свій внесок пандемія. 2020 та 2021 роки стали роками змін та трансформацій для бізнесу і нових звичок для клієнтів.

Коли все було зачинено, клієнти були вимушені робити покупки в інтернеті. Для більшості це стало звичкою. Але й це можна використати на свою користь. Адже налагодити емоційний зв'язок з клієнтами можна, використовуючи різні точки дотику, навіть на відстані.
Зміцнення відносин з клієнтами є ключовим, для того, щоб обійти конкурентів.
Лідери роздрібної торгівлі чітко продумують інвестиції, інвестуючи в технології, вдосконалення клієнтського досвіду та в розвиток лояльності клієнтів. Знаходячись на відстані, з клієнтами можна підтримувати зв'язок з допомогою ароматизованої продукції.
Запах для бізнесу — спосіб покращення клієнтського досвіду
Нюх — одне із найсильніших почуттів, яке зв'язане з нашою пам'яттю та емоціями. Аромат — найпотужніший та найефективніший елемент будь-якого івенту за участю ваших клієнтів. Ароматизація — найкращий захід з підвищення лояльності клієнтів. Ароматизувати можна різні події — від освітніх до розважальних.

З допомогою обладнання ScentAir та якісних ароматичних композицій даного бренду наша компанія здійснює ароматизацію приміщень та подій в Києві та інших містах України. Це допомагає бізнесу значно покращити клієнтський досвід. Все через те, що аромамаркетинг грає вирішальну роль при формуванні вражень клієнтів щодо бізнесу, де вони щось купують, чи подій, в яких беруть участь.

Аромат розповідає історію, яку не можна передати словами.


Теперішній період для всіх нас називають «новою реальністю». Саме зараз варто усвідомити, що найкраще, що ви можете дати своїм клієнтам — це емоції та захопливі враження.
Ароматизовані продукти підвищують лояльність клієнтів
Сильний клієнтський досвід — це такий досвід, який не припиняється, навіть тоді, коли клієнти покидають ваш заклад. Розширити досвід та викликати лояльність можна з допомогою ароматизованої продукції. Арома палички, арома саше, аромадифузори чи вироби з ароматизованого паперу — це можливість для вашої компанії залишити свою частинку у вигляді аромату у клієнтів:
  • принісши її додому, клієнт стає ближчим до вас;
  • між вашим брендом та клієнтом створюються тривалі стосунки.
      Бренд, який має свій аромат, довше залишається у свідомості.
      Клієнти, якщо їм подобається бренд, прагнуть нести у свої домівки фірмові аромати. Компанії, які ароматизують простір, отримують запити про ароматизовану продукцію. Вона є ідеальним товаром, який продається самостійно, або дарується в рамках програм лояльності.
      85% людей, які отримують фірмові подарунки, запам'ятовують бренд і ведуть з ним бізнес.
      Переваги використання ароматизованих товарів:

      • генерація лідів — з допомогою ароматизованих сувенірів можна нагадати про чудовий час, проведений у вашому закладі або про участь в івенті. Такі ароматизовані палички чи саше з запахом вашого бренду нагадуватимуть про нього;
      • визнання бренду та лояльність — створіть привабливість бренду та залучайте клієнтів з допомогою рекламних продуктів;
      • економічна ефективність — на 66% ефективніші за звичні види реклами фірмові товари. Наша компанія допоможе вам створити брендовану аромапродукцію — від аромадифузорів до арома паличок.

      Замовляйте ароматизовану продукцію вже зараз, тримайте зв'язок з клієнтами на відстані з допомогою аромату вашого бренду.


      Відправляйте клієнтів до дому з найемоційнішою частинкою вашого бренду - ароматом
      Рекомендовані статті