Ароматизація дитячих кімнат, розважальних центрів і шкіл
Як аромат впливає на дитячі емоції.
Дитяча аудиторія — це категорія цільової аудиторії, з якою маркетологам складніше працювати. Дорослі відрізняються характерними ознаками, завдяки яким створюється чіткий портрет цільової аудиторії. До них відноситься професія, соціальний статус, освіта, рід діяльності, хобі тощо. Це дозволяє встановити з дорослими якісніший контакт. Спрощується взаємодія, бо точно зрозумілий запит.

Що стосується взаємодії брендів з дітьми, то в такому випадку необхідний більш продуманий підхід. Хорошим помічником для бізнесу в разі взаємодії з дітьми стає аромамаркетинг. Величезну роль грає імерсивні досвід, отриманий клієнтами від взаємодії з брендом.

Під імерсивні мається на увазі глибоке занурення. Коли безліч факторів взаємодіють з органами почуттів клієнтів. До цих факторів відноситься звук, тактильні відчуття і візуальних елементів. Але є те, що впливає на людину і може викликати найсильніші емоції — це запах.

За допомогою ароматів можна створювати асоціації та спогади. Особливо сильно запахи спонукають в пам'яті спогади у дітей, бо їх пам'ять не перевантажена інформацією і досить пластична.

Простий приклад ефективного аромамаркетингу, де цільова аудиторія — діти. Підвищити продажу в кав'ярні або булочній, що знаходиться біля школи, можна за допомогою ароматів шоколаду і домашньої випічки. Відчувши ці аромати, школярі не зможуть встояти й захочуть купити какао або випічку.

Ароматизація дитячих розважальних центрів, дитячих кімнат в торгових центрах - це ефективний спосіб непрямих продажів. Наприклад аромамаркетинг можна використовувати з метою поліпшення емоційного стану відвідувачів дитячого закладу. За допомогою ароматів можна створювати позитивні емоції. Якщо задоволена дитина, то будуть задоволені його батьки та це в декілька разів збільшує шанси повторного повернення.

Вибирати аромати для дитячих закладів не складно, оскільки емоційний відгук на певні запахи у дітей і дорослих однаковий. Але не потрібно забувати про смаки та інтереси дітей. Дітвора віддає перевагу солодким запахам, що нагадують десерти та свято.

Доказом цього є результат досліджень, проведене компанією Seven Scent Ltd. У дослідженні взяло участь 1200 дітей. Бренд створив лінійку гелів для рук з ароматом апельсина і шоколаду, фруктів. Доросла аудиторія віддала перевагу гелям з фруктовим запахом, а діти — з шоколадно-апельсиновим.

Аромадизайн — корисний маркетинговий інструмент
Ароматизація приміщень використовується не тільки з метою збільшення продажів. Використання ароматів дозволяє поліпшити успішність учнів, отримувати від процесу навчання задоволення.
Використання запахів в установах для дітей має переваги:

1. Покращує пам'ять.

Запах лаванди, лимона і бергамоту сприятливо впливає на запам'ятовування інформації, збільшує обсяг пам'яті.

2. Розслабляти та заспокоювати

Ігри дозволяють уникнути можливого стресу, вони заспокоюють і розслаблюють. Така дія дозволяє полегшити роботу з тривожними та гіперактивними дітьми. Популярні запахи, які мають седативні властивості — меліса і чебрець.

3. Знижувати стрес

Ігри з іншими дітьми часто викликають у дітей конфлікти. Для їх уникнення доцільно ароматизувати ігрові кімнати запахом грейпфрута та апельсина.

4. Управляти часом

За допомогою ароматів можна "обдурити" мозок людини та керувати часом. Запах лаванди, сандалу і ромашки уповільнює активність, людині здається, що вона зовсім мало часу провела в приміщенні. Запах троянди й гвоздики навпаки прискорює процеси, знижує втому діток на заняттях.

5. Повертати в простір

Використання запахів, які асоціювалися з будинком (це запах шоколаду, випічки, кориці або ванілі) дозволить дітворі адаптуватися до нових умов. Вельми актуально для інклюзії, де роботи ведуться з емоційно вразливими дітлахами.


Важливо! Ароматизацію простору, де будуть діти, потрібно довіряти тільки професіоналам.
Наші фахівці допоможуть правильно підібрати аромат з величезної колекції якісних ароматичних композицій. Допоможемо створити унікальний аромат для простору, який стане візитною карткою бізнесу, виконаємо правильну ароматизацію за допомогою устаткування Scentair.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.