Ароматизація ресторанів і кафе. Поради експерта
У ресторанній індустрії постійно зростає конкуренція, і в боротьбі за те, щоб перевершити інших, необхідні нестандартні ідеї. Вже недостатньо лише ретельно фотографувати вашу їжу або орендувати рекламний щит. Тепер маркетингові зусилля поширилися і на нюхову систему людини. Більшість клієнтів просто не помічають візуальний або звуковий маркетинг, бо вже давно до нього звикли.

У кулінарії довго головна увага приділялася не тільки смаковим якостям страви, але й естетичній подачі. Але тепер ароматизація проникає у вишукані страви, демонструє смак через запахи. Сучасні ресторани вдало поєднують свої фірмові страви з впізнаваними ароматами. Вони підбирають такі аромати, які не будуть конфліктувати з ароматом страви. Аромат стає стратегічним інструментом для ресторанів, що хочуть підвищити впізнаваність бренду і продажу. Він підсвідомо впливає на емоції та навіть на дії людей.

Розгляньмо, що таке ароматичний маркетинг, як він з'явився у сфері громадського харчування і які його основні переваги.
Залучайте клієнтів чудовими ароматами їжі
Ароматичний маркетинг показав, що використання запахів може дати відмінні результати з точки зору просування і маркетингу ресторанів і кафе. Дослідження довели, що використання індивідуальних ароматів для кафе може збільшити продаж харчових продуктів до 30%. Аромат стимулює апетит, а запах наших улюблених страв може збільшити шанси, що ми щось неодмінно купимо.

Приємний і чарівний аромат завжди витає у повітрі кав'ярень та кафе. Часто ці аромати створюються такими компаніями, як наша. Аромати свіжоспечених кексів і тістечок, змішані з ароматами кавових сумішей, спонукають спробувати одну або кілька спокусливих страв. Аура та аромат свіжості завжди повинні оточувати процес приготування кави. Спостерігати за тим, як готується кава і відчувати цей звабливий аромат при вході в кафе або кав'ярню, - важливий фактор для відвідувачів.

Навколишні аромати допомагають створити незабутні спогади й позитивну атмосферу в кав'ярнях і кафе, але вони повинні бути ретельно продумані, щоб не змішуватись з ароматом їжі.

Поруч із полицями, де продаються супутні товари, запахи відіграють спокусливу роль в тому, наскільки привабливими здаються ці товари покупцям, що вже знаходяться в закладі, насолоджуючись їжею і напоями.

Аромат кавових зерен - це кулінарний парфум, який заманює клієнтів у кав'ярню або з'являється після відкриття пакета свіжомеленої кави. З іншого боку, кавовий аромат передається через ніс і смакові рецептори.
Переваги ароматичного маркетингу для ресторанів
Переваги ароматичного маркетингу для ресторанів

Оскільки ніс і смакові рецептори працюють разом, щоб зробити їжу привабливою й апетитною, дивно, що харчова промисловість не стала лідером в ароматичному маркетингу. Коли ресторатори контролюють запах, вони можуть спостерігати величезне зростання кількості клієнтів та продажу.

1. Збільшується дохід
Прибуток є рушійним фактором маркетингових рішень для вашого ресторану, а маніпулювання ароматами може бути прибутковим фінансовим ходом. Оскільки запах стимулює апетит, клієнти з більшою ймовірністю витратять гроші та замовлять більше страв, ніж планували.

У США провели експеримент: встановили навколо магазину ароматизатори й ароматизували проходи. Для кожного відділу використовували свій аромат, наприклад, розмарин поряд зі свіжоспеченим хлібом. Продаж збільшився мінімум як на 7%.

2. Збільшується впізнаваність бренду
Ми переповнені рекламними зображеннями і фірмовими логотипами. Впізнаваність бренду багатогранна, і нюх може вивести на новий рівень ваш бізнес.

Якщо ви ароматизуєте приміщення персональним, брендовим ароматом - ваші клієнти зможуть отримати більш глибоке уявлення про ваш товар. Незважаючи на це, яку ви кухню подаєте, можна створити фірмовий запах для будь-якої кухні.

3. Контролюйте рух відвідувачів.
Саме ароматизація може підсвідомо "вмовити" людей зайти у ваш заклад. Аромат пробудить апетит і буде «запрошувати» до вас відвідувачів.

4. Спонукає повернутися і постійних клієнтів.
Атмосфера в ресторані впливає на задоволення, а легкі запахи можуть утримати клієнтів та змусити повертатися до вас знову.

Зазвичай залучення нових клієнтів обходиться дорожче, ніж утримання постійних. Лояльність у вашому ресторані важлива для процвітання бізнесу, а доброзичлива атмосфера може створити у клієнтів незабутні емоції та враження.

5. Видаляє неприємні запахи.
Запахи кулінарії, наприклад, сиру, морепродукти, каррі, часник можуть створювати неприємні запахи в ресторані.

Цитрусові аромати, такі як лимон і апельсин, є ефективними маскуючими ароматами, які нейтралізують ці проблемні запахи.

Коли ці освіжаючі аромати поширюються біля робочих місць на кухні або в зоні для приймання їжі, ви можете створити збалансоване середовище, в якому зможе насолоджуватися кожен, незалежно від уподобань клієнтів.

6. Клієнти довше проводитимуть час у вашому ресторані.
Вони можуть залишатися на 44% довше, якщо бізнес наповнений приємними запахами. Людям подобаються яскраві аромати, їм не захочеться залишити таку приємну атмосферу. Завдяки цьому вони детальніше запам'ятовують ваш бренд і купують більше їжі.

7. Ваш ресторан запам'ятається.

Аромати викликають незабутні приємні спогади. Наприклад, рецепт томатного супу вашої бабусі здатний викликати дитячі спогади, а коли ви нюхаєте спеції, які вона використовувала, пригадуються юнацькі почуття. Це тому, що нюхова обробка проходить через гіпокамп, який є життєвоважливим центром пам'яті.

8. Стимулює правильні емоції.
Крім пам'яті, аромат також може керувати емоціями. Психологічний вплив запаху може викликати у ваших клієнтів різний настрій, а позитивні запахи можуть зробити їх бадьорими, щасливими або спокійними.

Якщо люди входять у ваш ресторан або бар після важкого дня, заспокійливі аромати ванілі або лаванди допоможуть розслабитись та по – справжньому відпочити.
Цікавить ароматизація ресторанів в Україні? Мідсан-ScentAir лідер ринку України з 2014 року. У нас унікальна бібліотека з понад 2700 якісних і безпечних ароматів. Залишайте заявку, наші експерти з вами зв'яжуться і допоможуть підібрати аромат під ваші цілі.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.