Аромамаркетинг для кав'ярень від Midsun
Аромат для успішного кавового бізнесу
В Україні стрімко розвивається кавова культура. Досить популярні для відвідувачів стали кав'ярні. Звичайно, каву можна приготувати й вдома, але ніщо не замінить ту саму особливу атмосферу в кав'ярні - звук кавомашини, що працює, легка і ненав'язлива музика, стильний інтер'єр і аромат.
Аромат – це те, що змушує більшість з нас повертатися в такі заклад.
В повітрі кав'ярні завжди витає щось приємне і навіть чарівне. Такими ароматами ми наповнюємо простори наших клієнтів. Запах тістечок і свіжоспечених кексів в поєднанні з екзотичними ароматними кавових сумішей – це те, що спонукає відвідувача залишитися на довше, забути про дієту і свої плани та насолодитися частуваннями, які є на вітрині.
Наповнення кав'ярні або кафе чудовим ароматом – створення магніту для споживачів
Запахи випічки здатні впливати на відчуття людиною почуття голоду. Аромати, які оточують, створюють:
  • позитивну атмосферу в приміщенні;
  • спогади.
ВАЖливО
Продумати і підбирати аромат для кав'ярні потрібно ретельно, щоб він відповідав основному аромату – кави.
Поєднання аромату, декору і атмосфери в кав'ярні
Starbucks: темно-зелений і дерев'яний декор, меню на класній дошці, м'яка музика і аромат свіжої кави просякнуті кожним місцем. Вони теж продають їжу, але ви її не відчуваєте - це зроблено спеціально.

Будь-який заклад оформляється відповідно до певної концепції або теми. Такий підхід дозволяє посилити його унікальність. Наприклад, якщо в бістро стиль 50-х років, то можна використовувати найпопулярніші в цих роках кольори: білий і чорний горошок, рожевий, бірюза і т.п. Для посилення колірної гами та стилю можна продумати навіть спеціальні продукти (наприклад, мафіни з глазур'ю такого кольору). Кольори допомагають посилювати дизайн бренду.

Також особливу увагу варто приділити візуальним ефектам (декору та інших елементів), фоновій музиці та спокусливим ароматам. Це все складові нейромаркетингу, де послугу аромамаркетингу надасть наша компанія. У цій сфері ми працюємо понад 7 років і вже встигли стати лідерами українського ринку.

Про аромамаркетинг читайте тут: Короткий гайд по аромамаркетингу
Що потрібно знати бізнесу про вплив аромату на клієнтів
Ароматизація кафе в Україні: тонка сила навколишнього аромату
Процес приготування кави завжди асоціюється з особливою аурою та ароматом свіжості, який наповнює весь простір. Відвідувачів у кав'ярню притягує можливість спостерігати за процесом приготування кави та звичайно аромат кави в кав'ярні, який вабить. Якщо біля зони, де готується кава, витає натуральний аромат, то зони, полки з супутніми товарами, які знаходяться далі, потрібно додатково ароматизувати. Запах в цих випадках зіграє спокусливу роль, приверне увагу покупців, насолоджуються напоями та їжею.

Інші аромати, крім ароматів приготування кави, також мають тонкий вплив на підсвідомість людини. Булочки з корицею, палена ваніль, печиво, хліб або інші солодкі аромати, пов'язані з булочками і випічкою, що ховаються за вітринами, нестримні для споживачів. Ці аромати найкраще доповнюють смак кави. Від поєднання таких ласощів і кавового напою неможливо відмовитися.
Кавові пахощі
і аромат кави
Здається, що ці два словосполучення дуже схожі, але це не так. Кавові пахощі – це те, що ми відчуваємо тільки через ніс. Аромат кавових зерен – це кулінарний парфум, що привертає відвідувачів в кав'ярню. А ось аромат кави відрізняється тим, що сприймається через ніс і смакові рецептори.

Кав'ярня – місце для спілкування, місце ділових зустрічей і теплих посиденьок з друзями. Зробіть його більш затишним, створіть особливу атмосферу і даруєте найяскравіші враження за допомогою ароматів для кав'ярні, які ми допоможемо вам підібрати.
Сучасні українські кав'ярні та кафе
За прогнозами аналітиків до 2025 року вживання кави виросте на 5%. Старший аналітик харчових продуктів і напоїв компанії Mintel, зробив висновок, що ринок готової до вживання кави зростає дуже і дуже швидкими темпами. Цей ринок є одним з найбільш швидкорослих серед безалкогольних напоїв. За прогнозами Mintel ринок готової кави збільшить продажі на 67% протягом 2022 року. Тому кав'ярням вже зараз потрібно подумати над тим, як залучити клієнтів. Готова кава дешевше тієї, яку пропонують кав'ярні, хоч вони і відрізняються різними смаками і більшою спеціалізацією.
Аромат для успішного кавового бізнесу
Кава і задоволення – те, за чим приходять в кав'ярню відвідувачі. Але що робити з іншими товарами, які може пропонувати споживачам кав'ярня? Як привернути увагу до полиць, де вони розміщені? Адже ці товари можуть стати додатковим джерелом доходу і способом зміцнення бренду. Саме для таких зон приміщення кав'ярні важливо використовувати правильний навколишній аромат, який буде привертати увагу покупців.

У кав'ярні можуть продавати брендовані товари: пакети з кавою, арома дифузори, арома саше, ароматичні палички, ароматизовану паперову продукцію з логотипом і т.п. Все це ви так само можете замовити у нас. Відділ з такою продукцією можна поліпшити, додавши аромат, що доповнює конкретний час року. Ми використовуємо обладнання ScentAir, що забезпечує якісну ароматизацію простору, де ароматичні масла розпилюються рівномірно. У колекції «Мідсан» понад 2300 якісних ароматичних композицій. Це дозволить нам підбирати для вашої кав'ярні запах в залежності від свят і сезонів.

Дрібні й недорогі товари краще розмістити ближче до прилавка. Це пов'язано з імпульсивними покупками, коли клієнти купують такий товар в останній момент. Дорожчі товари краще розміщувати біля прилавка, де відвідувач буде забирати свою каву. Все для того, щоб у споживача був час обдумати покупку.
Допродаж в кав'ярнях
Використовуйте апселлінг (маркетинговий прийом, який спрямований на збільшення середнього чека). Особливо актуальний він в непіковий час. Коли ви вже привернули увагу відвідувача, створили йому приємну атмосферу за допомогою ароматизації, запропонуйте йому зробити додаткову покупку. Наприклад, запитайте у нього про кекс до кави або велику порцію капучіно. Немає гарантії, що це спрацює кожен раз, але загальні продажі точно виростуть.
важливо
Метод буде ефективний лише тоді, коли основною метою будуть не продажі, а поліпшення обслуговування клієнтів. Клієнта потрібно підштовхнути купити товар. Наприклад, надихайте та спокушайте голодних відвідувачів, пропонуючи їм до певного сорту кави певну випічку або печиво.
Як посилити запах кави в кав'ярні, як створити запах свіжої випічки ....
Не тільки це компанія «Мідсан» може запропонувати клієнтам. Ми є офіційним дистриб'ютором ScentAir. Надаючи послуги з професійної ароматизації приміщень, використовуємо різні системи. Вибір обладнання залежить від цілей, площі ароматизації й зон простору.

У закладі недостатньо використовувати один аромат, який буде залучати відвідувачів. У зонах, де є можливість появи неприємних запахів, актуальна нейтралізація запахів (кухня, санвузли). Для цієї мети використовується спеціальна система.
важливо
Використовуючи непрофесійні пристрої для ароматизації кав'ярні, ви можете змінити або зовсім придушити чарівність аромату кави. Довірте ароматизацію вашого бізнесу фахівцям «Мідсан».
Індивідуальні аромати для кав'ярні та кафе
Наші фахівці допоможуть створити унікальний аромат для вашого бренду. Ми допоможемо підібрати таку ароматичну композицію, яка буде підкреслювати вашу індивідуальність і при цьому не пригнічувати аромат кави.

Купівля кави та насолода нею – це кращий досвід клієнта, який посилюється, якщо залучити всі п'ять почуттів.

Аромамаркетинг надає індивідуальність і особливий тон вашій кав'ярні. З його допомогою можна підкреслити вишуканість, шикарність, люкс клас або ж невимушеність і легкість закладу. Ароматизація бізнесу дозволяє тонко і ефективно підкреслювати різні концепції.
Midsun допоможе вам перетворити кав'ярню, кафе або будь який інший заклад в приємний і чуттєвий досвід для ваших клієнтів.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.